Credos sommarläger på Hjälmared!

 
 

Credos läger har genom åren fått betyda oerhört mycket för vår rörelse. Lägret på Hjälmared har anordnats sedan 60-talet och samlar varje år familjer med hjärta för Credo Sverige och vårt uppdrag bland skolungdomar och studenter. Hjälmaredslägret präglas av den gemenskap som är Credo Sverige - med Jesus i centrum.

Varmt välkomna till Credos Hjälmaredsläger 2018!

 
Valkommen.jpg
 

Program

 

Vad hittar barnen på lägret ?

För alla barn
Det är inte bara föräldrarna som får ett givande läger, utan också barnen! Medan mamma och pappa lyssnar på bibelstudium får barnen träffa jämnåriga och leka, sjunga, pyssla, lära sig mer om Jesus, sporta och mycket annat kul under ledning av barnledare.

Gruppindelning
Barnen delas in i grupper efter ålder. Grupp-indelningen presenteras på onsdagens välkomstmöte av barnledarna. När barnledarna har presenterat sig själva, sin grupp och ”sina” barn tar de med sig sin grupps barn och går till respektive grupps rum.

Vad gör barnen i barngrupperna?
Barnen brukar sjunga, leka med leksaker, måla teckningar, läsa saga, och andra aktiviteter som passar den som är liten. Är man något äldre blir det mer gemensamma lekar och också lite svårare pyssel. Barnledarna väver in lägrets tema i aktiviteterna tillsammans med barnen. På förmiddagarna blir det ett pass med bibelundervisning.

Fritid
På fritiden finns det mycket att välja på även för barnen. Förutom alla härliga kompisar som finns nära en så kan man försöka övertala mamma och pappa att man vill bada eller paddla kanot. Glasskiosken har öppet en stund varje dag, och på lördag kan man köpa lördagsgodis! Även om området är barnvänligt så får man passa barnen så de inte ramlar i ån eller sjön. Barnledarna har ansvar för barnen under barngrupperna, men inte under fritiden, då är det mammas och pappas ansvar.

Barnens aftonbön i kapellet
Varje dag, efter kvällsmaten, är det dags för barnens egen aftonbön i kapellet. De sånger som sjungs på aftonbönen återkommer sedan i söndagens gudstjänst i Christine kyrka i Alingsås och barnen känner igen sig och tycker det är roligt att sjunga med.

Gudstjänst i Christine kyrka på söndag
På lägrets sista dag, söndagen, åker alla lägerdeltagare in till Alingsås för att fira gudstjänst i Christine kyrka. Det är en underbar gudstjänst med mycket sång och musik där barnen får vara delaktiga på ett tydligt sätt. Efter gudstjänsten åker vi tillbaka till Hjälmared och äter middag, och därefter är det dags att packa ihop det sista, säga farväl till kompisarna och åka hem.

 

Fritid på lägret

På eftermiddagarna är det fritid på Credos sommarläger. Då öppnar sig ett brett spektrum av möjligheter att ha trevligt tillsammans. Hjälmared ligger alldeles intill sjön Färgen och gården har en egen badplats med både långgrunt och brygga med trampolin, så det finns badmöjligheter för alla åldrar.

I sjön kan man också paddla kanot, något som brukar vara väldigt populärt. Flytvästar finns att låna för både vuxna och barn. Under eftermiddagarna brukar det serveras kaffe och kaka som man kan avnjuta i solen i gott sällskap av andra lägerdeltagare.

Om man vill vara lite mer aktiv på fritiden så kan man t.ex springa eller promenera runt sjön. Det finns en fin liten stig som löper runt hela sjön. Andra idrottsmöjligheter är att spela fotboll på någon av de stora gräsmattorna eller kanske volleyboll på den sandiga beachvolleyplanen, inte långt från badplatsen. Skulle det mot förmodan regna så finns det en stor och fräsch idrottshall för den som önskar.

För barnen brukar det vara härligt att få vara på Hjälmared. Det är fullt av goda kompisar, mamma och pappa slappnar av lite och det finns mycket att hitta på tillsammans.

 

Anmälan

Gör så här för att anmäla dig till lägret:

  1. Du anmäler alla personer på samma formulär

  2. Fyll i personuppgifter och kontaktuppgifter formuläret.
    OBS. Var noggrann när du anger e-post på betalare.

  3. Du får en bekräftelse direkt på skärmen att anmälan är registrerad.

  4. Dessutom får du en bekräftelse per e-post till den e-postadresse du angivit.

  5. Inom ca två veckor får du ett besked per e-post om plats på lägret. Då får du också information angående lägeravgiften.

  6. Senast två veckor efter beskedet betalar du en anmälningsavgift på 1000 kr. Inbetald anmälningsavgift återbetalas ej.

  7. Resterande avgift för lägret betalar du senast fredagen den 25 maj 2018.

  8. Båda betalningarna (anmälningsavgift och resterande avgift) gör du till Hjälmareds bankgiro nr 360-3693 

OBS. Har du tänkt att anmäla dig som barnledare?
Kika först på informationen som finns om hur barnledare anmäler sig. När du väl ska anmäla dig så gör du det på denna sidan. Bocka för rutan under rubriken "Jag anmäler mig som Barnledare". Barnledarnas anmälningsavgift är 100 kronor.

OBS. Har du tänkt att bo i husvagn
Bocka då för det i anmälningsformuläret. Priset inkluderar mat och lägeravgift men det finns endast ett fåtal platser för husvagn.

Om du av någon anledning inte skulle kunna anmäla dig via webbformuläret. Kontakta då värdgruppen på credosommarlager@gmail.com.

Name *
Name